Ingredienser:
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten (37 grader)
- 1 dl brödsirap
- 250 g kokta och mosade potatisar
- 2 tsk salt
- 1 msk brödkryddor
- 450 g rågsikt
- 450 g vetemjöl
- Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig.
- Blanda ner resten av ingredienserna, men spara lite vetemjöl till utbakningen.
- Knåda degen ordentligt, gärna minst 10 minuter för hand eller något kortare i bakmaskin.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca en halvtimme.
- Ta upp degen och dela den i två delar. Knåda igenom varje del och forma dem till limpor.
- Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca en halvtimme till.
- Sätt ugnen 200 grader.
- Skär några snitt i limporna och grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar