Om oss

.

onsdag 18 maj 2011

Potatislimpor

Igår spenderade jag kvällen med att baka dessa kalasgoda limpor. Jag vet inte varför, men jag verkar gilla bröd som innehåller konstiga saker...Robert är ibland lite mer tveksam, men det här brödet funkade =D Receptet nedan blir två stora limpor.

Ingredienser:
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 1 dl brödsirap
  • 250 g kokta och mosade potatisar
  • 2 tsk salt
  • 1 msk brödkryddor
  • 450 g rågsikt
  • 450 g vetemjöl
Instruktioner:
  1. Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig.
  2. Blanda ner resten av ingredienserna, men spara lite vetemjöl till utbakningen.
  3. Knåda degen ordentligt, gärna minst 10 minuter för hand eller något kortare i bakmaskin.
  4. Låt degen jäsa under bakduk i ca en halvtimme.
  5. Ta upp degen och dela den i två delar. Knåda igenom varje del och forma dem till limpor.
  6. Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca en halvtimme till.
  7. Sätt ugnen 200 grader.
  8. Skär några snitt i limporna och grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Så här blev de =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar