Det här är ingredienserna för 2 portioner.
Ingredienser:
- 250 g laxfilé
- 6 st "lagom stora" potatisar
- 0,5 dl mjölk
- 1 äggula
- 1 dl riven ost (ganska smakrik typ Västerbotten)
- 125 g fryst bladspenat
- 1 msk olivolja
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 tsk fiskfond
- Några droppar citronjuice
- 2-3 msk fryst gräslök (har man tillgång till färsk så går det ju också bra)
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka potatisen och gör potatismos.
- Rör ner äggulan och hälften av osten i moset.
- Smörj en ugnsfast form och gör mostoppar längs kanten.
- Strö över resten av osten.
- Tina spenaten och krama ur vätskan.
- Blanda ner olivoljan med spenaten.
- Salta och peppra och lägg spenaten i formen.
- Skär laxen i kuber och fördela över spenaten.
- Salta och peppra.
- Gratinera 15-20 minuter eller tills mostopparna fått fin färg.
- Koka ihop crème fraiche, fiskfond och citron.
- Rör ner gräslöken och smaka av med salt och peppar.
- Ta ut formen och häll på såsen.
- Ät tillsammans med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar