Om oss

.

måndag 17 oktober 2011

Småfranska

En favorit som vi ändrat till lite för att bli lite roligare och något nyttigare även om det är ett av de onyttigaste bröden vi bakar. Receptet är från början från Roberts gamla hemkunskapsbok.

Ingredienser:
  • 4 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk olja
  • 2 krm salt
  • 50 g jäst
  • 1 dl solrosfrön
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • Vallmofrön
Instruktioner:
  1. Smula jästen i en skål.
  2. Lös upp jästen i vatten och olja och tillsätt saltet.
  3. Blanda ner solrosfröna.
  4. Tillsätt mjölet och rör ihop till en smidig deg.
  5. Låt jäsa i 15 minuter.
  6. Knåda degen smidig på bakbord.
  7. Dela degen i 16 delar.
  8. Forma varje del till en liten bulle.
  9. Låt jäsa i 15 minuter.
  10. Pensla med ägg och strö över vallmofrön.
  11. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 8-10 minuter.
  12. Ta ut och låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar