Om oss

.

torsdag 23 februari 2012

Rödbets- och getostpaj

Rödbetor och getost går riktigt bra ihop och här har vi hittat ett recept som vi har modifierat lite efter eget tycke. I slutet av receptet framgår det vad vi ändrat på om man själv skulle vilja prova sig fram. Pajen känns kanske lite höstig både till färg och ingredienser, men lite färg skadar ju aldrig.

Ingredienser:
Instruktioner:
  1. Gör pajskal enligt tidigare recept.
  2. Skala de kokade rödbetorna och skär i klyftor.
  3. Skiva getosten.
  4. Blanda rödbetor och getost i pajskalet.
  5. Blanda ägg och mjölk.
  6. Krydda med rosmarin, salt och peppar.
  7. Häll äggblandningen i pajskalet.
  8. Toppa pajen med pumpakärnor.
  9. Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 15 min eller tills pajen stelnat.
Ursprunglig variant: Använd en burk crème fraiche gourmet - getost, honung, rosmarin istället för äggstanningen och getost. Rödbetorna ska även stekas med lite lök då. Vi tyckte dock att vår variant blev godare.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar