Om oss

.

tisdag 15 mars 2011

Ärtor & Punsch del 1

I helgen hade vi middag med några goda vänner och serverade ärtsoppa och punsch. En liten flashback till studentlivet, men ärtsoppa känns ändå som en underskattad maträtt. Här kommer receptet som vi använde i helgen för att göra en god ärtsoppa.

Ingredienser till cirka 12 portioner:
  • 1 kilo gula ärtor
  • 2 gula lökar
  • 500 g magert rimmat fläskkött
  • 4 st köttbuljongtärningar
  • 4 tsk timjan och/eller mejram
  • 2 st lagerblad
  • Salt
Och såhär gör du:
  1. Skölj ärtorna och lägg dem i en bunke
  2. Häll på vatten så att det täcker ärtorna och låt stå svalt i minst 12 timmar
  3. Skölj ordentligt med vatten
  4. Skala och hacka löken
  5. Lägg alla ingredienser i en gryta
  6. Häll på 4 liter vatten och koka under lock på svag värme i cirka 1,5 timme
  7. Ta upp köttet och skär det i tärningar
  8. Lägg tillbaka köttet i soppan
  9. Späd soppan med vatten eller buljong till önskad tjockled
  10. Smaka av med mer kryddor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar