Om oss

.

tisdag 15 mars 2011

Ärtor & Punsch del 2

Vi hade såklart även en efterrätt och vad passar bättre än pannkakor? Just det, ingenting... Men bara pannkakor med sylt och grädde kändes lite tråkigt, så vi bestämde oss därför för att göra en pannkakstårta. Själv hade jag aldrig ätit pannkakstårta innan och Johanna verkade alldeles förfärad över detta faktum. Då frysen innehåller en stor mängd egenplockade blåbär (Johanna som varit duktig) så fick det bli blåbärspannkakstårta. Till garnering köpte vi frysta björnbär eftersom de håller formen och ser fina ut även efter tining.

Ingredienser till 8-10 bitar:
Pannkakor:
  • 6 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk matolja
Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk sylt (vi använde drottningsylt)
  • Cirka 200 gram frysta blåbär
  • Cirka 75 gram frysta björnbär (som garnering)
  • 250 gram kesella vanilj (går nog bra med annan vaniljkräm)
Och såhär gjorde vi:
Börja med pannkakorna:
  1. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem
  2. Vispa i mjöl, socker och salt tills det är klumpfritt (tillsätt lite mjölk om det är svårt att få till det)
  3. Tillsätt mjölken och oljan
  4. Låt dra i kylen minst 30 minuter
  5. Stek pannkakorna på medelvärme (cirka 1 dl/pannkaka, de ska vara ganska tjocka)
  6. Låt pannkakorna svalna
Fyllningen:
  1. Vispa grädden och blanda i sylten
  2. Tina bären
Montering:
  1. Lägg en pannkaka på serveringsfatet
  2. Bred på ett lager med syltgrädde
  3. Lägg på en ny pannkaka
  4. Bred på ett lager med kesella
  5. Upprepa tills alla pannkakorna är slut och ta med lite bär då och då
  6. Avsluta med grädde och garnera med björnbären
Ett tips är att räkna igenom hur många pannkakor det blev så det inte blir alltför ojämn fördelning av allt.
Och såhär fin kan den bli =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar