Ingredienser till 8-10 bitar:
Pannkakor:
- 6 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 1 msk matolja
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk sylt (vi använde drottningsylt)
- Cirka 200 gram frysta blåbär
- Cirka 75 gram frysta björnbär (som garnering)
- 250 gram kesella vanilj (går nog bra med annan vaniljkräm)
Börja med pannkakorna:
- Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem
- Vispa i mjöl, socker och salt tills det är klumpfritt (tillsätt lite mjölk om det är svårt att få till det)
- Tillsätt mjölken och oljan
- Låt dra i kylen minst 30 minuter
- Stek pannkakorna på medelvärme (cirka 1 dl/pannkaka, de ska vara ganska tjocka)
- Låt pannkakorna svalna
- Vispa grädden och blanda i sylten
- Tina bären
- Lägg en pannkaka på serveringsfatet
- Bred på ett lager med syltgrädde
- Lägg på en ny pannkaka
- Bred på ett lager med kesella
- Upprepa tills alla pannkakorna är slut och ta med lite bär då och då
- Avsluta med grädde och garnera med björnbären
Och såhär fin kan den bli =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar