Om oss

.

onsdag 23 mars 2011

Majsplättar

Att komma på varierande mat till helger är både lätt och roligt. Mat som tar två timmar att göra och som blir riktigt god. När det gäller vardagsmat känns det betydligt svårare. Att komma hem efter jobbet och sätta igång och laga mat i två timmar är väldigt sällan lockande. Man är ofta redan hungrig och oinspirerad. Här har vi dock ett recept som kanske kan byta av köttbullarna och makaronerna nån gång då och då. Detta recept ger 4 portioner.

Ingredienser:
  • 1/2 chilifrukt (eller chilipulver)
  • 4 st ägg
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 burk majs (340 gram)
  • 250 gram keso
  • 100 gram smulad fetaost
  • koriander
  • salt
Instruktioner:
  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin
  2. Vispa upp ägg och mjölk
  3. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, majs, koriander och salt
  4. Stek plättarna i smör eller olja (cirka 3-4 minuter per sida), gör antingen flera små eller några stora
  5. Blanda keso och fetaost
  6. Ät plättarna tillsammans med röran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar